ELAZIĞ / MERKEZ - Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu

OKULUMUZDA DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANDI

Tatlı su kaynaklarının önemine dikkati çekilmesi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılması maksadıyla her yıl 22 Mart günü Uluslararası Dünya Su Günü olarak kutlanıyor.

Dünya Su Günü ile ilgili ilk olarak 1992 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Kalkınma Konferansı (UNCED)’nda önerildi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’te Dünya Su Günü kararının resmi olarak imzalanmasından sonra her yıl dünya çapında kutlanmaya başlandı. “Barış İçin Sudan Faydalanmak” teması ile kutlanan Dünya Su Gününde Tarım ve Orman Bakanlığı Su Verimliliği Seferberliği kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda okulumuzda su kullanımı  dünya ve tüm canlılar için suyun önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.Şiirler okundu. Öğrencilere konu ile ilgili video ve fotoğraflar gösterildi.Dünya su günü programını hazırlayan Turgut ÇELİK ve Mehmet Özkan ÇAYKARA öğretmenlerimize ve katılım ve katkılarından dolayı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tarım ve Orman Bakanlığı suda sıfır kayıp çerçevesinde www.suverimliligi.gov.tr adresinde Su kullanımı ile ilgili bilgilere ulaşılabilir.

04-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-2024

Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 15:33 - Görüntülenme: 29