T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu

Akademik Başarının Artırılması

Akademik Başarının Artırılması

Akademik Başarıların Artırılması

1.)  Çocuklar özellikle bu dönemde sınır koyma ve sorumluluk almayı öğrenmelidir. Eve gelme saati, ders çalışıma süresi, oyun oynama süresi, uyku saati, sağlıklı beslenme, hijyen gibi konularda çocukların sınırlarını bilmesini ve evin kurallarına uymasını sağlayın.

2.)  Her çocuk farklı bir bireydir. Kendine göre güçlü yönleri, yetenekleri, beğenileri, öğrenme stili ve geliştirilmesi gereken yönleri vardır. Onu kendinize veya başkalarına benzetmeye çalışmadan, olduğu gibi sahiplenmek, güçlü yönlerinin farkında olmasını sağlamak özgüvenini artıracaktır.

3.)  Çocuğunuzla ilgili neye odaklanırsanız, o artar. Sürekli yanlışlarına ve eksiklerine odaklanmak yerine, onun çabalarına ve olumlu yönlerine odaklanın. Daha fazla görmek istediğiniz davranışı takdir edin. Ne yaparsa yapsın ailesine yaranamadığını hisseden çocuğun ders çalışma motivasyonu düşük olacaktır.

4.)  Kendi sorumluluğunu taşıyan çocuk kendisi için çalışır, sizin polislik yapmanıza gerek kalmaz. Giyinme, banyo, ödev, yatak toplama gibi kendi başına yapabileceği işlerin sorumluluğunu ona vermek okul başarısı ve özgüveni için kritik öneme sahiptir.

5.)  Öğrenmeyi sevdirmek için, öğrenmeyi sıkıcı ve yapılması zorunlu bir aktivite halinden eğlenceli ve çocuğun hayatıyla ilişkili hale getirin. Örneğin, kesirleri öğrenmekte zorlanıyorsa beraber bir pizzayı dilimleyerek ona sıkıcı gelen bu bilgiyi ilginç ve kullanılır hale getirebilirseniz, konuya olan ilgisi artar.

6.)  Beyin gelişimi ve öğrenme okul ders saatleri dışında da devam edebilir. Çocuğun evde bol bol kitap okuması ve sizinle sohbet etmesi onun düşünme ve dil gelişimini en çok etkileyen faktörlerdir. Size bir soru sorduğunda hemen doğru cevabı vermek yerine önce ‘ Sen ne düşünüyorsun bu konuda?’ diye sormanız, beynini zorlamasına ve öğrenme potansiyelinin artmasına yardımcı olacaktır.

7.)  Her gün okuldan geldikten sonra belli bir oyun, ders, yemek ve uyku saati olsun. Düzen içinde yaşayan çocuk kendini daha güvende hisseder. Kendi sorumluluklarını daha rahat taşır ve okul yaşamını daha etkili yönetir.

8.)  Sorun yaşadığınızı düşündüğünüz ya bilgi almak istediğiniz herhangi bir konuda yardım almaktan çekinmeyin. Rehberlik servisine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2023 - Güncelleme: 01.12.2023 13:04 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 1  kişi beğendi