T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ELAZIĞ / MERKEZ - Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu

Veliye Mektup

Bir Mektubumuz Var

Değerli Velimiz;

 

Sizlerin en kıymetlisi çocuklarınızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı gaye edinmiş bulunan okulumuzun sağlık, başarı ve huzur dileyen sesini sizlere ulaştırıyoruz.

Öğrencimizin akademik, sosyal ve duygusal yönden başarılı olmasını ister misiniz diye bir soruyla başlasak şüphesiz birçoğumuz bunu evetle cevaplayacaktır. Öyleyse okul rehberlik servisi tarafından hazırlanan bilgilendirmeyi okumanızı bekler, aşağıda yazılan açıklamalar ışığında sizlerden bir gayret ve fedakarlık beklediğimizi belirtmek isteriz.

 

ü  Çocuklarınızla konuşun.  Bugün seni en mutlu eden şey neydi? En çok neyi yapmak istedin? Yapabildin mi? Neden? Seni üzen bir şey oldu mu gibi sorular sorun. Böylece anlatma ve paylaşma yönü gelişecektir. Çocuğunuzdan günlük tutmasını isteyebilirsiniz. Yazılı anlatımının gelişmesine bu sayede katkı sağlamış olursunuz.

ü  Çocuğumuzun tüm karakteri aslında birlikte yaşadığı kişilerin karakterlerinin birleşimidir. Yanlış mı var? O zaman o yanlışı kendinizde arayınız. Çocuğunuzda görmek ya da görmemek istediğiniz her şeyi öncelikle kendinizde uygulayınız. Çocuklar çeker ve her şeyi kayıt eder. Ne bekliyorsunuz ve ne istiyorsunuz? İşte önce kendinizde uygulayın sonra oturup izleyiniz. Aynısı çocuğunuzda göreceksiniz.

ü  Çocuklarınızın önüne çıkan hiçbir engeli asla kaldırmayınız. Ona o engeli nasıl aşabileceğini öğretiniz. Öğretiniz ki hiçbir engel onu zayıf düşürmesin. Sonuçta ömür boyu yanında olamazsınız.

ü  Okul kütüphanesini kullanması yönünde çocuklarınızı teşvik ediniz. Aldığı kitapları günde en az yarım saat okumasını, okuduktan sonra size anlatmasını isteyiniz. Okuduğu kitapları not edip sene boyunca kaç kitap okuduğunu takip edebilirsiniz. Hatta çocuğunuza sevebileceği ilgisini çeken renkli bir defter hediye alıp, ondan okuduğu kitapları kısaca özet şeklinde yazmasını isteyebilirsiniz. Bu sayede çocuğun okuyup anladığını yazıya aktarma becerisi de gelişecektir.

üÇocuklarınıza el yüz temizliği, diş fırçalama, saç bakımı, tuvalet kullanımı ve sonrası beden temizliği gibi öz bakım becerilerini öğretiniz. Çünkü erken yaşlarda edinilen olumlu alışkanlıkların çocuğun ilerleyen yaşlarda karakterini oluşturduğunu unutmayınız.

üVe En Önemlisi: İnternetin denetimsiz, sınırsız, amaçsız, uzun süreli ve sorumlulukları aksatacak şekilde kullanılması, fiziksel, sosyal, psikolojik ve zihinsel gelişimi olumsuz etkiler. Çocuklarımızı 3T ( Telefon, Televizyon, Tablet) den olabildiğince uzak tutalım. İlkokul düzeyindeki bir çocuğun toplam ekran başında geçirmesi gereken maksimum süre 1 saattir. Bu süreyi lütfen aşmayınız. Anne baba telefonlarının çocuğun oyun aracı olarak kullanmasına izin vermeyin. Ailece kurallar belirleyin ve bu kurallara bütün aile üyeleri uyarak örnek olunuz. TV de izlediğiniz programlar konusunda lütfen seçici olun ve çocuğun seviyesine hitap etmeyen dizileri izlemeyiniz.

ü  Her çocuğun üzerine titrenmesi ama üzerine çok eğilerek de ezilmemesi gereken nadide bir çiçek olduğunu düşünüyoruz. İhtiyaç duyduğunuz durumlarda okul rehberlik servisine başvurabilirsiniz. Çiçeklerimizin en güzel şekilde büyümesi dileklerimizle…

 

                                                                                           07 /11 /2023

                           Şehit Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu Rehberlik Servisi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2023 - Güncelleme: 01.12.2023 12:54 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Bir Mektubumuz Var,